top of page

#1 Italian roadtrip, Ons Como adresje

Dit was de eerste stop van onze roadtrip naar Puglia.


Laten we nu eindelijk beginnen met het delen van onze roadtrip naar Puglia. Omdat we zoveel hebben gezien heb ik besloten om het per stop/hotel/plek te vertellen en dus niet te gehaast erdoor heen te gaan. Er zijn namelijk zoveel plekken waar ik tips voor heb dat ik het gewoon per blog zal vertellen.


Ik ben gek op roadtrippen en ben vaak richting Italië gegaan. Mijn standaard eerste stop is het Como meer. Gelukkig dacht mijn (amper een jaar verkering) vriend er hetzelfde over. Het is niet voor niks dat ze zeggen dat je eerste vakantie samen een goede test is. Gelukkig waren er alleen maar goede raakvlakken tijdens ons reisavontuur zoals dat hij het liefst wil rijden (ik ben professioneel bijrijder) en dat hij mij de accomodaties laat zoeken. Hij heeft het wel een paar keer gedaan maar dat waren dan ook wel de duurste accomodaties dus hij liet het voor de rest aan mij over om de beste deals te scoren (I love it).Terug naar de eerste stop, het Como meer. Vanaf kinds af aan kwam ik hier al graag. Ik merkte bijna niks van de toerisme in deze tijd en hoorde er niemand over tijdens de kringgesprekken in de klas na de vakantie periode. Iedereen had het altijd over het Garda meer... nooit geweest. Tot mijn ex mij mee nam als roadtrip stop naar de camping waar zijn ouders elk jaar verbleven bij het Garda meer. Als 18 jarige ging er een complete nieuwe wereld voor mij open. Het was een prachtige camping met alleen maar Nederlanders... Daarbij had blijkbaar iedereen ook elk jaar een vaste plek en keken ze uit om elkaar weer te zien als vakantie buren. Dit kende ik totaal niet maar vond het wel fascinerend.


Wat ik wel echt een afknapper vind is als de omgeving zich gaat aanpassen aan de vakantie gangers. Begrijp mij niet verkeerd is snap waarom de local ondernemers het doen maar dat is voor mij een afbreuk op mijn vakantie. Een groot deel van mijn genot op vakantie is om de cultuur en schoonheid te ontdekken van het land of de regio. Niet om hetzelfde te doen, zien of eten wat ik thuis ook kan. Zo zijn er natuurlijk verschillende vakantiegangers. Het Garda meer is daarom niet mijn plek. Zodra ik daar in een restaurant ging zitten en de kaart in Duits, Nederlands en Russisch kreeg wilde ik weg.


Oké weet terug naar het Como meer want ik ben hier niet om een andere meer af te vallen terwijl het ook prachtig is. Como is meer mijn ding. Helaas is het (zoals dat meestal gaat) zich ook gaan aanpassen aan de toeristen. Ik hoef daarom niet meer perse in het dorpje zelf of precies aan het meer te verblijven. Geef mij maar een mooie Hidden gem hoger op de berg met uitzicht over het prachtige meer.


Dit jaar heb ik deze prachtige B&B gevonden aan Como voor €90,- per nacht incl ontbijt:Boek de B&B via deze link


De volgende dag zijn we naar een hotel gegaan dichter bij het Como meer om even een koffie te dinken. TIP: je hoeft niet altijd in de dure hotels te slapen om gebruik te maken van hun horeca met mooiste views! Ga lekker op hun terras zitten en bestel een koffietje en je krijgt er vaak heerlijke dingen bij. Toevallig zaten er gasten naast ons met een fles prosecco (om 10:00 uur) ook te genieten van het uitzicht en boden ons ook een fles aan. Het was een goed begin van de vakantie;)


Bij dit hotel gingen wij even een koffietje doen aan het Como meer:

Daarna zijn we vertrokken en verder gegaan met onze roadtrip. Op naar de volgende stop!


To be continued...62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page