top of page

#2 Italian roadtrip, Marche

Bijgewerkt op: 26 nov. 2023

Dit was de tweede stop van onze roadtrip naar Puglia.


Dankbaar ben ik dat ik net als mijn ouders nu ook reislustige en culinaire schoonouders heb. Mijn schoonouders waren tijdens onze trip een aantal weken in Marche op vakantie. We besloten daarom om even een paar dagen bij ze op bezoek te gaan op onze reis naar Puglia.Ze verbleven in een huis aan het strand dus we hebben aan het strand gelegen (niet te lang want dan ga ik me vervelen) en gegeten. De volgende dag zijn we naar het mooie dorpje Ascoli Piceno gereden. Ik ben niet altijd van de kerken bezoeken omdat ik niet er om heen kan kijken wat de kerk voor negatieve dingen in de wereld heeft gedaan in naam van God maar in sommige dorpen of steden loop ik er toch wel eens naar binnen om te kijken. Wonderbaarlijk vind ik vooral dat mensen de kerken zo lang geleden zo goed en mooi gebouwd hebben zonder de tools en de kennis van nu. Mensen hebben in die tijd hun hele leven gebouwd aan een plek waar ze in geloofde en dat staat na al die jaren nog steeds voor ons om te bezoeken.


Na het bezoek aan de kerk hebben mijn schoonouders ons meegenomen naar een mooi historisch Italiaans caffè Meletti.We zijn daar op zoek gegaan naar een restaurant waar we wilde eten. Ik kwam er eentje tegen waarbij de foto's van het eten erg goed uitzag en reviews lovend EN (heel belangrijk) geen toeristische overpriced iets (daar word ik heel ongelukkig van). Mijn schoonmoeder belde direct voor een tafel en we konden terecht.


Little did we know dat dit het één van de beste restaurants was waar we zouden eten in onze hele vakantie. Er zaten alleen maar Italianen, de kaart was alleen in het Italiaans, wijn zonder etiket en het personeel praatte alleen maar Italiaans met je. Dit moet goed zijn... en of het goed was. Het was fantastisch. De beste pasta carbonara die ik ooit op heb.

Mocht je ooit de kans krijgen of in de buurt zijn: zet hem in je notities als must eat.

Taverna di Cecco


Na de nodige wijn te hebben geproefd bij dit restaurant zijn we meteen verder gegaan naar een paar wijnhuizen om wijn in te kopen. Een vast adres van mijn schoonouders is het wijnhuis Ciù Ciù. De wijn kende ik al omdat ze altijd wel flessen thuis hebben liggen hiervan. We waren weer erg tevreden na de proeverij en hebben deze keer zelf ook aardig wat wijn gekocht om mee te nemen. De eerste dozen liggen dus al in de achterbak en we moeten nog naar plaats van bestemming.
De volgende dag zijn we vertrokken en verder gegaan met onze roadtrip. Op naar de volgende stop!


To be continued...19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page