top of page

De lekkerste stuffing

De stuffing die niet gestuft hoeft te worden.


Origineel zou de turkey gevuld worden met "stuffing" denk aan brood, ui, citrus etc. Dan staat de turkey de hele dag in de oven en haal je de stuffing er uit om ook op te eten als bijgerecht.


Echter zijn de grote chefs er wel achter gekomen dat dit niet the way to go is. De stuffing zorgt er voor dart het garingsproces van de turkey enorm vertraagd. De kans dat het dan ook droog wordt is groot. De chefs werken tegenwoordig zonder stuffing zodat de warme lucht van de oven ook door de turkey circuleert en dus eerder gaar wordt (paar uur) en minder droog.


Nog steeds zijn er mensen die hier kritiek op hebben en dan wordt de stuffing als bijgerecht toch gemist?! Deze wordt dan apart gemaakt woordoor de naam natuurlijk niet meer zo toepasselijk is maar de smaak wordt er niet minder om;)


Mijn stuffing recept is een combinatie van vooral de recepten van Jamie Oliver. Deze foto is daar dan ook van want ik heb (nog) geen foto van mijn stuffing gemaakt voor hij op is😅

Dit recept is voor 10 personen als bijgerecht.

Tip! maakt dit gerecht ready om de oven in te gaan een dag van te voren.

 

Je ingrediëntenlijst


  • 200 gr (oud) brood

  • 2 uien

  • 100 gr gedroogde (bio) abrikozen grof gehakt

  • 1 grote bos verse salie

  • 2 sinaasappels

  • 200 gr gekookte kastanjes

  • 500 gr biologische rundersaucijzen

  • 1 tl nootmuskaat

  • olijfolie


Recept


1. Hak de uien en de salie grof (houd een paar apart voor garnering). Verwarm een koekenpas medium hoog met olijfolie. Bak de ui met de salie en voeg daar de nootmuskaat, sinaasappel rasp, gedroogde abrikozen en wat peper aan toe. Bak tot de ui zacht is geworden en zet opzij.


2. Verwarm de oven op 180 graden. Maak de brood klein door deze in een keukenmachine te doen. Hoeft niet tot kruimel maar wel klein genoeg dat je het goed kan mixen. Snijd de saucijzen open en doe het vlees in een kom. Verkruimel de kastanjes en voeg deze toe. Voeg het brood en de uien mix hier aan toe. Kneed dit samen met je handen tot een goede mix.


3. aDoe de mix in een ovenschaal en druk goed aan zodat het een mooi geheel is. Garneer de apart gehouden salie blaadjes erover heen en besprenkel met olijfolie. Zet het in de oven voor 50 minuten.

 

Enjoy!


Vragen over dit recept? je mag mij altijd een mailtje sturen: info@filionsplace.com

Ik zou het super leuk vinden als je je creatie met mij deelt op Social media!


Liefs,


Roxanne
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page