top of page

De ultieme Cranberry saus

Voor je thanksgiving en/of kerst tafel


Een bijgerecht die niet van je thanksgiving menu mag missen en aan altijd aan je kerstmenu kan worden toegevoegd. Ook het bijgerecht wat het snelste klaar is van alle gerechten. Ik ben blij dat er nu steeds vaker rond deze periode verse cranberry's te krijgen zijn in de supermarkt. Voorheen gebruikte ik diepvries cranberry's die ook niet altijd te krijgen waren maar gelukkig hoeft dat niet meer. Ik probeer altijd meer van deze saus te maken dan ik nodig heb zodat ik nog een week mijn thanksgiving left overs kan eten maar toch gaat dit bijgerecht het hardste. 

Je ingrediëntenlijst


  • 300 gr suiker

  • 4 sterrenanijs

  • 2 kaneelstokjes

  • 500 gr cranberry's (mag ook ontdooide)

  • 2 appels gechild en in kleine blokjes

  • 1 tl kaneel

  • 1 Sinaasappel (rasp en sap)

  • 60 ml rode port


Recept


Smelt de suiker in een steelpan met een dikke bodem samen met de sterrenanijs en kaneelstokjes. Zodra de suiker is gesmolten voeg je de cranberry's toe.


Zodra de cranberry's zacht zijn gekookt kunnen de stukjes appel toe worden gevoegd.

De port kan erbij samen met de rasp van de sinaasappel en zijn sap.


Na 10 minuten koken is de saus goed ingedikt. Als je merkt dat het wel iets vloeibaarder mag kan je water of sinaasappelsap toevoegen.


Deze saus kan je natuurlijk makkelijk van te voren maken. Ik maak het altijd graag minimaal een dag van te voren.


 

Enjoy!


Vragen over dit recept? je mag mij altijd een mailtje sturen: info@filionsplace.com

Ik zou het super leuk vinden als je je creatie met mij deelt op Social media!


Liefs,


Roxanne
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page